Ispunjena očekivanja na konferenciji “Sfera 2018: Tehnologija, materijalizacija i sistemi za krovove”

Znanstveno-stručna konferencija “Sfera 2018: Tehnologija, materijalizacija i sistemi za krovove” uspješno je završena u Mostaru. Više od 400 sudionika iz regije prisustvovalo je konferenciji te su, uz edukativna predavanja eminentnih predavača, debate i diskusije, imali priliku posjetiti izložbeni prostor sponzora i partnera konferencije.

Tvrtke koje su se predstavljale ciljanoj skupini nadaju se da će iskustvo iz Mostara poboljšati i unaprijediti njihovo poslovanje. Dvodnevna manifestacija okupila je i mlade ljude koji su posebno uživali u programu te obilasku štandova eminentnih tvrtki.

Iz tvrtke Sfera d.o.o. Mostar, koja je organizator, ističu kako ove konferencije postaju tradicionalne te im je uvijek drago vidjeti nova lica. Navode kako je to pokazatelj da je zainteresiranost za sudjelovanje svaki put sve veća.

Konferencija je preispitivala znanstvena odnosno tehnološka dostignuća i profesionalna opredjeljenja u kontekstu proizvodnje, primjene i oblikovanja sustava za izradu krovova. Sastojala se iz dva dijela – prezentacije znanstvenih i stručnih radova u prvom dijelu i prezentacije suvremenih tehnologija i proizvoda u domeni proizvodnje i dizajna krovnih sistema u drugom dijelu konferencije.

Ulaz je bio besplatan te su se, pored bogatog i edukativnog programa, održali i B2B susreti na kojima su bili svi sudionici konferencije.

Sponzori konferencije bile su tvrtke Sika, Alternativa, Terrasit i Strojegradnja Sas. Partneri konferencije bili su Bramac, Tondach, Fiko Commerc, Civić Cazin, Knauf Insulation, Bh Aluminium, Wortman Metali, Rockwool, Marex, Velux, Geff te Nexe crijep.

Tvrtka Sfera nastavlja sa organizacijom tradicionalnih manifestacija te početkom iduće godine najavljuje VII. znanstveno-stručnu konferenciju iz domene građevinarstva o temi “Drvo, čelik, beton”.