Italija i Španjolska izborile osminu finala Eura

Španjolska, protivnik hrvatske nogometne reprezentacije u trećem kolu, izborila je osminu finala Europskog prvenstva u Francuskoj pobjedom 3:0 protiv Turske u Skupini D. Aktualni europski prvaci pružili su najuvjerljiviju partiju dosadašnjeg tijeka turnira i ostavili minimalne izglede Turskoj koja je poražena 0:1 od Hrvatske u prvom kolu. Alvaro Morata postigao je po jedan gol u svakom poluvremenu, a za drugi se pobrinuo Nolito u 37. minuti. Španjolska i Hrvatska, koja je u petak remizirala 2:2 s Češkom, ogledat će se u utorak.

Osminu finala drugom pobjedom osigurala je i Italija. Citadin Eder zabio je jedini gol u 87. minuti protiv Švedske u ogledu Skupine E. Kako bi prošli u drugi krug, Šveđani u posljednjem kolu skupine moraju pobijediti Belgiju koja se u subotu u 15 sati sastaje s Republikom Irskom. Irci dočekuju susret s jednim bodom, a Belgija je u prvom kolu izgubila od Italije.

U subotu u 18 sati na rasporedu je utakmica Island – Mađarska, a u 21 sat Portugal – Austrija. Radi se o utakmicama drugog kola Skupine F.