Ivancov: Rusija ne podržava stav PIC-a “svi krivi, nitko nije kriv”

Sjednica Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira (PIC) danas je održana u Sarajevu na inicijativu veleposlanika Rusije Petra Ivancova nakon inicijative SDA o preispitivanju imena Republike Srpske pred Ustavnim sudom BiH.

Veleposlanici su potpisali zajedničku izjavu s kojom se nije usuglasio ruski veleposlanik u BiH Ivancov, piše Klix.ba.

On se jedini obratio medijima nakon sjednice kazavši da nije podržao zajedničku izjavu veleposlanika, jer je formulirana u pravcu “da su svi krivi i da nitko nije kriv”.

“Sve moje kolege shvaćaju ozbiljnost događanja. Nismo se dogovorili o zajedničkoj izjavi. Rusija nije podržala tekst koji su potpisale moje kolege. Taj tekst se ne fokusira na aktualne probleme, u njemu se govori o greškama svih političkih aktera u BiH. Rezultat je zaključak ‘svi su krivi i nitko nije kriv’”, kazao je Ivancov.

Ipak, medijima je kazao da ne želi ništa loše govoriti o SDA, kako se to možda očekuje.

“Ako želite od mene čuti nešto loše o SDA, to se neće dogoditi. Moj odnos je poštovanje prema svim strankama i liderima. Prijetnja obraćanjem Ustavnom sudu BiH da bi se promijenilo ime Republike Srpske je ozbiljna greška. To izaziva nestabilnost i smanjuje povjerenje među narodima te zaustavlja formiranje vlasti”, poručio je Ivancov.