Iz Mostara poslana bajramska poruka mira i tolerancije

Muftijstvo mostarsko u ponedjeljak je tradicionalno organiziralo svečani prijem povodom Kurban-bajrama za vjerske velikodostojnike, predstavnike državne, federalne, županijske i gradske vlasti te diplomatsko-konzularne predstavnike.

Bajramsku čestitku vjernicima je povodom Kurban-bajrama u ponedjeljak uputio Ilham ef. Puce, savjetnik za vjerska pitanja muftije mostarskog Salema ef. Dedovića, koji se nalazi na hadžu.

“Molimo Boga da naši napori na zajedničkim projektima od općeg značaja budu još iskreniji, humaniji i kako bi naše društvo bilo što moralnije, a BiH bila još bolje mjesto življenja. Upućujemo iskrene molbe Uzvišenom Stvoritelju da svi zajedno nastavimo gajiti vrijednosti međusobnog sporazumijevanja, uvažavanja i tolerancije utemeljene na božanskim porukama mira, ljubavi i milosrđa”, rekao je između ostalog u obraćanju prisutnima Ilham ef. Puce.

Na obilježavanju Kurban-bajrama okupili su se i velikodostojnici drugih vjeroispovijesti: “Ovo je dan ljubavi i milosti Božje. Kad se dijeli s prijateljima i susjedima, ljubav se umnožava”, rekao je paroh mostarski Radivoje Krulj.

Generalni vikar Mostarsko-duvanjske biskupije, don Željko Majić, poručio je: “Moja je želja, čestitka i molitva u ovom danu da budemo jedni drugima dobro, da činimo jedni drugima dobro, baš onako kako želimo da i drugi nama čine.”

Glasnogovornica Židovske općine Mostar, Erna Cipra podsjetila je kako je Bajram praznik dobrote, prijateljstva, ljubavi, poštovanja i međusobnog odnosa ljudi, zaželjevši da međusobni odnosi budu takvi i u budućnosti.