Izaslanstvo Lovačkog saveza Herceg Bosne kod predsjednika FBiH

Predsjedniku Federacije BiH Marinko Čavara izaslanstvo Lovačkog saveza Herceg Bosne uručilo poziv za svečano obilježavanje 25. obljetnice utemeljenja Lovačkog saveza Herceg Bosne, koje se održava 14. listopada u Mostaru.

Izaslanstvo Saveza u sastavu Slavko Marin predsjednik, Ilija Vrljić predsjednik skupštine i Ivica Lučić tajnik, je upoznalo predsjednika Čavaru sa stanjem i prilikama u lovstvu u Federaciji BiH i zatražilo potporu institucionalnom pozicioniranju lovstva unutar postojećeg sustava u Federaciji BiH.

Naglašeno je kako po Zakonu o lovstvu divljač državno vlasništvo i dobro od općeg interesa koje uživa posebnu brigu i zaštitu, zato lovstvo treba imati jednakopravan status sa šumarstvom, poljoprivredom, vodoprivredom i veterinarstvom. Poradi navedenoga neophodno je da se na razini resornog federalnog ministarstva po uzoru na zemlje EU, utemelji posebna uprava za lovstvo koja će kreirati startegije, zakonsku regulativu, projekte razvoja, stručno osposobljavanje o uzgoju i zaštiti divljači kao i ostale segmente značajne za razvoj lovstva.

Predsjednik Federacije BiH je izrazio spremnost institucionalno pomoći lovstvu i dati potporu prijedlozima koji će pridonijeti razvitku i afirmaciji lovstva u Federaciji BiH.