Izbori za hrvatske političare predstavljaju veliku pobjedu Hrvata u BiH

Rezultate lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini u emisiji “Pod povećalom” Naše TV komentirali su predstavnici vodećih hrvatskih stranaka. Ivana Ćubela ugostila je Zdenka Ćosića, dopredsjednika HDZ-a BiH i predsjednika Vlade Županije Zapadnohercegovačke, Marija Karamatića, predsjednika Hrvatske seljačke stranke BiH, Ivicu Gašpara, glavnog tajnika HDZ-a 1990 i Milana Šutala, glavnog urednika Hrvatskog medijskog servisa.

Komentirali su, između ostalog dominaciju HDZ-a BiH u većini hercegovačkih općina, neodržavanje izbora u Mostaru te incidente u Stocu, gdje su nasilnici predvođeni Salmirom Kaplanom, kandidatom SDA za načelnika, napali i pretukli Ivana Perića, predsjednika općinskog izbornog odbora, te prekinuli izborni proces u toj općini.

Svi gosti su se, primjerice, složili da bi Kaplanu Središnje izborno povjerenstvo BiH trebalo zabraniti ponovnu kandidaturu za načelnika.

Karamatić je istaknuo kako bi se odrekao HSS-a u zamjenu za ponovnu uspostavu Herceg-Bosne, dok je Gašpar, čija je stranka optužila HDZ BiH za krađu glasova u Livnu, ali i osvojila načelničke pozicije u Domaljevcu, Kupresu i Rami, najavio kako će “Devedesetka” na izborima 2018. godine srušiti monopol HDZ-a BiH.

Cijelu emisiju pogledajte u prilogu.