Izbori u Stocu: Počelo brojanje glasova iz inozemstva

Glavni centar za brojanje glasova određenih kategorija birača koji su glasovali na ponovnim izborima za općinskog načelnika i općinsko vijeće u osnovnoj izbornoj jedinici Stolac počeo je s radom u sjedištu Središnjeg izbornog povjerenstva BiH u Sarajevu u utorak u 12 sati.

U Glavnom centru za brojanje, prema utvrđenom rasporedu, brojat će se glasovi birača koji su glasovali putem mobilnog tima, glasovi birača koji su glasovali na nepotvrđenim glasačkim listićima, glasovi birača koji su glasovali u odsustvu, kao i glasovi birača koji su glasovali putem pošte izvan BiH. Brojanju glasova u Glavnom centru za brojanje mogu prisustvovati akreditirani izborni promatrači.

Prema utvrđenom rasporedu, nakon verifikacije, u utorak se broje glasovi birača koji su glasovali putem mobilnog tima i glasovi birača koji su glasovali na nepotvrđenim glasačkim listićima. Rezultati iz Glavnog centra za brojanje će nakon unosa u aplikaciju biti objavljeni na web stranici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH.

U srijedu Glavni centar za brojanje počinje s radom u 10 sati. Planirana je verifikacija glasačkih paketa pristiglih putem pošte iz inozemstva, brojanje verificiranih glasačkih listića, obrada i skeniranje biračkih popisa i zapisnika o radu biračkih odbora.

Središnje izborno povjerenstvo BiH će brojati one glasačke listiće birača koji su glasovali putem pošte koji stignu u Središnje izborno povjerenstvo BiH do 1. ožujka, pod uvjetom da je datum na pečatu slanja do 19. veljače. Do sada je u Središnje izborno povjerenstvo BiH stiglo oko 500 glasačkih paketa iz inozemstva.

Svi ovi glasovi statistički ne mogu promijeniti rezultate ponovljenih izbora u Stocu. Podsjetimo, dosadašnji načelnik Stjepan Bošković ponovno je izabran za prvog čovjeka ove općine, a njegov HDZ BiH ima većinu u općinskom vijeću u kojem će sjediti deset hrvatskih i sedam bošnjačkih zastupnika.

Opširnije u Dnevniku u 19 sati.