Izetbegović: BiH nije skrojena po mjerama Dragana Čovića

Izetbegović je naglasio kako Bošnjaci također nisu zadovoljni jer ih je preko 50 posto, a imaju tek trećinu vlasti u FBiH. Napomenuo je i kako Bošnjake iritira postojanje RS-a.

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, večeras je kazao, komentirajući pobjedu Željka Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, kako BiH nije skrojena po željama Dragana Čovića i HDZ-a BiH.

Izetbegović je naglasio kako Bošnjaci također nisu zadovoljni jer ih je preko 50 posto, a imaju tek trećinu vlasti u BiH. Napomenuo je i kako Bošnjake iritira postojanje RS-a.
Skup u SDA ispraćene je ovacijama odnosno “tekbirima” i pokličima “Allahu Ekber”.

Željko Komšić, kandidat DF-a za hrvatskog člana Predsjedništva BiH na večerašnjem prvom obraćanju je kazao kako je tu da služi svima u BiH.

“Tu sam da budem svima na raspolaganju bez obzira jesu li glasovali za mene, protiv mene ili nisu nikako, ili nisu uopće mogli s obzirom na naše ustavno uređenje”, kazao je Komšić.
Poslao je i poruku Hrvatima u BiH, s naglaskom na Hrvate u Središnjoj Bosni i zapadnoj Hercegovini.

“Naš ustavni sistem je takav da mi je omogućio da se ovdje nađem. Nemate razloga za strah i brigu. Ja sam vaš predsjednik bez obzira glasovali vi za mene ili ne”, kazao je Komšić.