Izetbegović u Stocu prozvao Središnje izborno povjerenstvo

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović posjetio je u petak Stolac prvi put nakon što su 2. listopada prekinuti izbori u ovoj općini. Poručio je kako je Središnje izborno povjerenstvo uzelo sebi za pravo da bude sudac i istražitelj te je najavio nove žalbe zbog odluke SIP-a o skidanju kandidata za načelnika Salmira Kaplana s izborne liste.

Izetbegović je naglasio kako neće podržati da se proračun Stoca donosi izvan Stoca, aludirajući na inicijativu načelnika Stjepana Boškovića koju je uputio Parlamentu Federacije za odobrenje privremenog financiranja ove općine.

Salmir Kaplan, kojeg je SIP najnovijom odlukom ponovno “skinuo” s liste, kazao je kako je riječ o diskriminaciji na nacionalnoj osnovi, optuživši HDZ BiH da želi punu kontrolu u ovom mjestu.

Načelnik Stoca tvrdi kako je Izetbegović posjetio ovu općinu jer je unutar Inicijative za Stolac došlo do trzavica i neslaganja.

Bošković se nada da će demokratski izbori u Stocu biti održani krajem siječnja ili početkom veljače iduće godine te da Stolac neće postati slučaj kao što je Mostar čiji građani osam godina nisu u mogućnosti iskoristiti svoje pravo da biraju i budu birani.