Izložba građevinske škole

Po treći put za redom, JU Srednja građevinska škola Mostar izlaže svoje radove u Centru za kulturu. Povod ove izložbe je 4. travnja, Dan Škole, a razlozi za ovakav način proslave su mnogobrojni – prije svega na ovaj način žele odati priznanje najvrjednijim i najtalentiranijim učenicima za njihov rad, učiniti ponosnim njih i njihove roditelje; široj javnosti pokazati što to tinejdžeri danas rade i što su u stanju napraviti, kako bi razbili predrasudu da znaju samo „biti na mobitelu“.

Nadalje, u priopćenju se tvrdi kako je cilj na konkretan, čulima dostupan način, prezentirati Školu i smjerove koje ona nudi. To su četverogodišnja zanimanja iz oblasti geodezije, građevinarstva, arhitekture i dizajna interijera. Pored tehničkih, bit će izloženi i likovni radovi posebno nadarenih učenika. Za ovakve talente postoji i obrazovni profil likovni dizajner – tehničar.

Takođe, od prošle godine JU Srednja građevinska škola nudi i trogodišnja zanimanja: keramičar-teracer, dekorater zidnih površina, te zidar. Posebno ističu činjenicu da mostarske građevinske tvrtke, suočene s nedostatkom kadra, nude stipendiju u iznosu od 200 KM mjesečno, tijekom cijelog školovanja SVAKOM učeniku koji se opredijeli za neko od ovih zanimanja. Ovi učenici će već od prvog dana imati praktičnu nastavu, a radno mjesto ih čeka neposredno po završetku školovanja.

Svečano otvaranje izložbe je u utorak, 2.4.2019. godine u 19:00 sati u Centru za kulturu.