Izložba u čast fra Joze Pejića otvorena do kraja srpnja

Izložba “Radost zahvalnosti otvorena je u ponedjeljak navečer u prepunoj Franjevačkoj galeriji u Širokom Brijegu. Organizirana na poticaj vodstva Matice hrvatske – Ogranak Mostar u čast fra Jozi Pejiću, jednom od osnivača galerije.

Nakon što je izložbu otvorio Zdenko Ćosić, predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke, o izložbi i Pejiću govorili su gvardijan Franjevačkog samostana u Širokom Brijegu fra Tomislav Puljić, fra Petar Krasić, rektorica Sveučilišta u Mostaru i predsjednica mostarskog ogranka Matice hrvatske te dopisna članica ANU BiH Ljerka Ostojić, akademici Mladen Bevanda i Josip Muselimović, voditelj Franjevačke galerije fra Vendelin Karačić i profesor na Akademiiji likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu Josip Mijić.

Izložba će biti otvorena do 31. srpnja.

Fra Jozo Pejić rođen je 1. studenog 1935. u Sovićima, Općina Grude. Na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu završio je studij teologije te je zaređen 1963. Bio je suosnivač Franjevačke galerije u Širokom Brijegu i njezin voditelj sve do smrti te suosnivač i ravnatelj Akademije likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu. Umro je 27. prosinca 2014.