Izvanserijski Đoković lakoćom preskočio visoku prepreku

Zadnji meč u sezoni su zaslužili Novak Đoković i Alexander Zverev. Njih su dvojica danas pobijedili u polufinalnim okršajima u O2 areni u Londonu i sastat će se u velikom finalu danas u 19.00, gdje će Đoković tražiti šestu titulu na ovom turniru, a Zverev prvu, prenosi Sport klub.

Kao što je to lijepo i jednostavno sročio i objasnio veliki Jevgenij Kafeljnikov. Ovaj meč uopće nije bio natjecateljski. Toliko je u ovome trenutku dobar Đoković i toliko su nemoćni njegovi protivnici. Dvometraš Kevin Anderson je danas od prvog poena pokazao nervozu, a to se najbolje primjetilo u njegovom najubojitijem oružju – prvom servisu. Bez izrazito visokog postotka na prvom Anderson je teško mogao do pravog rezultata, a Đoković mu je oduzeo servis već u prvom gemu meča te to ponovio još jednom kasnije u prvom setu, kojeg je dobio sa 6-2.

Na početku drugog Đoković opet radi break i dolazi do potpune kontrole meča. Pri rezultatu 3-1 za Đokovića nudi se nova prilika za oduzimanje Andersonovog servisa i onoga trenutka kada je to potvrdio forehand winnerom postalo je jasno – Đoković je u finalu. Konačan je rezultat 6-2 6-2. Teško je i pronaći riječi kojima bi se opisala njegova dominacija u ovom meču, uistinu je bio superioran od prvog do zadnjeg poena i sutra će imati priliku izjednačiti se sa Federerom po broju osvojenih ATP Finalsa.

Novak Đoković i Sasha Zverev su do sada igrali 3 puta, a posljednji od njih je bio prije 4 dana u Londonu, kada je Đoković slavio sa 6-4 6-1. Taj rezultat malo i vara, jer je Zverev odigrao sjajan prvi set, imao na 4-4 dvije break lopte, ali ih nije iskoristio te se nakon toga potpuno raspao. Ako mu ta lekcija bude ogledni primjer za pripremu nedjeljnog finala, tko zna, možda sutra uspije i zaustaviti nevjerojatnog Noleta, koji djeluje zastrašujuće cijeli tjedan. U stvari, možemo reći da je privatizirao drugu polovicu sezone, posebno ako uzme titulu sutra, a sigurno da je favorit.