Izviđač proslavio titulu prvaka i 60. rođendan

Rukometni klub Izviđač obilježio je 60. rođendan. 60 godina postojanja ovog sporta u Općini Ljubuški i naslov prvaka Bosne i Hercegovine bio je razlog da se na jednom mjestu okupi rukometna elita, bivši i sadašnji igrači kluba. Defileom igrača koji su osvojili naslov prvaka i filmom o 60-godišnjoj povijesti kluba u Ljubuškom je proslavljena godišnjica postojanja kluba i peta titula prvaka. “Kad ste prvaci, imate nekakvu lagodnu situaciju. Večeras, na proslavi rođendana, igrači i ja samo glavne face”, izjavio je trener Izviđača Zdenko Grbavac.

Izviđač je najmlađi sastav koji je uspio osvojiti šampionsku titulu. “Ovo je klub velike tradicije koji iza sebe ima velike uspjehe. Napokon je i meni pripala čast osvajanja prvenstva. Osjećaj je divan”, komentirao je Ivan Miličević, kapetan momčadi.

Među brojnim gostima bili su prijatelji kluba, sponzori, sportski radnici i političari. Kao gosti su pozvani izbornici reprezentacija Hrvatske i Bosne i Hercegovine, Željko Babić i Dragan Marković, a posebni gosti bili su pobjednici Lige prvaka s Kielceom Denis Buntić i Marin Šego. Proslava je otvorena defileom igrača koji su osvojili naslov prvaka, a pušten je i film o 60-godišnjoj povijesti kluba. Uzvanicima su se obratili predsjednik Izviđača David Grbavac te hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović, koji je domaćinu čestitao naslov te istaknuo činjenicu da je on osvojen isključivo s domaćim kadrom.

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Željko Babić izjavio je za Našu TV: “Iz ovog kluba izašli su iznimno dobri igrači, uključujući neke koji su nedavno osvojili Ligu prvaka i igrali u tom natjecanju. Volio bih da se takav trend nastavi.”