U Jasenici kod Mostara pronađena zrakoplovna bomba iz Drugog svjetskog rata

Na području naselja Jasenica – Urbanovo, područje Grada Mostara, pronađena je neeksplodirana zrakoplovna bomba iz razdoblja Drugog svjetskog rata.

Dana 05.12.2018.god. u 14.00 sati, Federalna uprava civilne zaštite, nadležna za humanitarno razminiranje i uništavanje mina i neeksplodiranih ubojitih sredstava, planira izvršiti utovar neeksplodirane zrakoplovne bombe.

Obavještava se stanovništvo s navedene lokacije da poduzme sigurnosne mjere, kao što su uklanjanje svih parkiranih vozila u okolini bombe u radijusu od 150 m, te ne izlaženje iz kuća i odmicanje od prozora u navedenom terminu.

Dana 06.12.2018.godine u 05:00 sati, izvršit će se transport neeksplodirane zrakoplovne bombe rutom: Jasenica – Most Franje Blaževića, te po izlasku na magistralni put M-17, istim u pravcu Bijele, priopćeno je iz Centra civilne zaštite HNŽ-a.

Obavještava se stanovništvo da će se na navedenoj ruti transporta zrakoplovne bombe, od strane nadležnih institucija, poduzeti određene sigurnosne mjere fizičkog osiguranja transporta.