Javna tribina: Jedinstvo ili zajedništvo – Demokracija ili jednoumlje

Hrvatska zvona pozivaju na javnu tribinu pod nazivom Jedinstvo ili zajedništvo – Demokracija ili jednoumlje, koju organiziramo u utorak 24. listopada 2017. s početkom u 19:00 sati u Galeriji kraljice Katarine Kosača u Mostaru. O temi će govoriti fra Mario Knezović i dr. sc. doc. Marko Tokić.

Udruga Hrvatska zvona idejno je utemeljena u veljači, a registrirana u lipnju ove godine u Širokom Brijegu. Osnovno je programsko načelo udruge – promicanje vrijednosti Domovinskoga rata, kulturnoga i povijesnoga identiteta hrvatskoga naroda.

Udruga je utemeljena radi promicanja vrijednosti Domovinskoga rata, promicanja općega dobra i dobra svakoga ljudskoga bića, promicanja i njegovanja kršćanskoga svjetonazora, moralnih načela i demokratskih vrijednosti, zauzimanja za obitelj i druge društvene vrijednosti, zauzimanja za demografsku obnovu i povratak Hrvata izvan domovine, promicanja mira i suživota s drugim narodima u BiH i diljem svijeta, povezivanja Hrvata u Bosni i Hercegovini i Hrvata u Hrvatskoj u gospodarskom, kulturnom, znanstvenom i svakom drugom smislu, očuvanja i njegovanja hrvatske kulturne baštine (usmene i pisane), njegovanja i očuvanja zavičajnih identiteta hrvatskoga naroda, zauzimanja za prava hrvatskih branitelja u BiH i Hrvatskoj, zauzimanja za zaštitu prava obitelji smrtno stradalih zatočenih ili nestalih branitelja.

Više detalja o udruzi i aktivnostima udruge možete pronaći na Facebook stranici klikom ovdje.