Još jedan štrajk u školama ŽZH-a, u petak sastanak s Vladom

U svim srednjim školama Županije Zapandohercegovačke u srijedu je održan šesti štrajk upozorenja, potvrdila je Feni predsjednica Nezavisnoga sindikata uposlenih u srednjim školama te županije Jasminka Petric.

Razlozi za štrajk su nepotpisivanje kolektivnog ugovora, neisplata obveza po tužbama, neusvajanje pravilnika o zapošljavanju i pravilnika o tehnološkom višku, neusvajanje zakona o srednjem školstvu, kašnjenje u isplati honorara, Prijedlog zakona o MIO te nezakonit obračun toploga obroka za siječanj 2017. godine.

“Razloga za štrajk je mnogo, ali nama je sada najvažnije da se donese, odnosno potpiše kolektivni ugovor te da se s nama ostvari suradnja na izradi novoga zakona o srednjem školstvu, jer Vlada radi na tom zakonu i radi mimo svega onoga što smo dogovarali”, izjavila je Petric za Fenu.

Petric je potvrdila da je Vlada Županije Zapadnohercegovačke uputila poziv sindikatu da u petak, 24. ožujka, dođe na pregovore na kojima će se razgovarati o nacrtu kolektivnog ugovora.

Ne bude li dogovora, dodala je Petric, po školama će se provesti anketa o generalnom štrajku te će nakon toga biti donesena odluka.