Juventusova legenda: Mandžukić je ključni igrač

Juventusovoj dominaciji na Apeninskom poluotoku ne nazire se kraj.

Iz godine u godinu sve snažniji torinski klub i osmu godinu zaredom mogao bi se okititi talijanskim prvakom nekoć “najbolje svjetske lige”.

U uvodnih sedam ligaških kola osvojio je maksimalni broj bodova, uz gol-razliku 16:5. Već i prije početka listopada ostvario je osjetniju bodovnu prednost pred Napolijem (15) te Interom (13) i Romom (11), svojim najozbiljnijim konkurentima.

Mario Mandžukić s Paulom Dybalom vodeći je golgeter momčadi trenutačno vrijedne 768,5 milijuna eura. Premda ga javnost povremeno marginalizira i podcjenjuje, Mario Mandžukić uvelike pridonosi Juventusovim konstantnim uspjesima.

I Vincenzo Iaquinta svjestan je Mandžukićevog neosporivog doprinosa.

Juventusov bivši napadač povjerio se Gazzetti dello Sport kako smatra da je Mario Mandžukić ofenzivna okosnica kluba s talijanskog sjevera.

“Fantastičan je. Redovito odrađuje hvalevrijedan posao i znatno olakšava Cristianu Ronaldu. Možda je čak i ključna figura u Juventusovom mozaiku jer pomaže u obrambenoj fazi, a istodobno učestalo postiže golove i trči kapacitetom za četvoricu igrača. Nezamjenjiv je i zato Juventus može igrati različitim stilovima. Zahvaljujući njemu, savršeno funkcionira napad Ronaldo – Dybala – Mandžukić”, poručio je Vincenzo Iaquinta.