Kakva drama: Karabatić sa sirenom zabio za broncu Francuske protiv Njemačke!

Francuska-Njemačka 26:25 u meču za treće mjesto na rukometnom SP-u.

Gol za broncu reprezentacije koja je na prošlom SP-u osvojila zlato, postigao je Nikola Karabatić sa zvukom sirene, prenosi Index.

Bila je to velika drama danskom Herningu. Nijemci, drugi domaćini prvenstva, na poluvremenu su imali uvjerljivu prednost (13:9) ali Francuzi su spektakularno preokrenuli za pobjedu i uzimanje zadnje medalje koja se dijeli na SP-u.

Francuzi su pri rezultatu 25:25 imali zadnji napad za pobjedu, ali nisu uspjeli realizirati ga i loptu su uzeli Nijemci, pa su sada oni imali veliku priliku za gol vrijedan pobjede i bronce.

Musche je poslao loptu prema Pekeleru na crti, ali presijeca je N’Guessan, nakon čega Karabatić kontru i zadnji napad na utakmici pretvara u gol u zadnjoj tisućinki dvoboja.

Nijemci su se žalili da su utakmicu i medalju izgubili nakon isteka vremena i tražili od sudaca da pregledaju snimku. Oni su to i učinili, ali su vrlo brzo pokazali da su Francuzi gol postigli na vrijeme.

Tako su Francuzi, koji samo tri puta u posljednjih 30 godina nisu osvojili medalju na SP-ima, došli do bronce i na drugom velikom natjecanju zaredom. Osvojili su je i na EP-u prošle godine u Hrvatskoj.