Kaos u Argentini: Napadnuti igrači Boce, Superclasico ipak odgođen

Prava drama u Argentini odvijala se uoči uzvrata finala Copa Libertadoresa između River Platea i Boca Juniorsa na El Monumentalu. Navijači Rivera kamenjem i bocama gađali su autobus s gostujućim igračima, od kojih su neke ozlijedili, a porazbijali su gotovo sve prozore na autobusu. Uslijedili su žestoki neredi pred ulazom na stadion, gdje su pristalice Rivera suzavcem napali igrače, prenosi Index.

Očekivano, utakmica se odgađala više puta. Kapetan Boce završio je u bolnici, a igrače su zatvorili i zabranili im da s ikim komuniciraju. Logično rješenje za nastali kaos bila je potpuna odgoda utakmice, ali čelnici CONMEBOLA i FIFA-e uporno su inzistirali da se susret odigra, i to zbog velike vrijednosti TV prava na ovaj spektakl.

Službeni liječnici tamošnjeg Saveza čak su i dali zeleno svjetlo za igru nakon što su pregledali napadnute igrače Boce, a bizarnost je dostigla vrhunac u trenutku kada se Bocin kapetan vratio iz bolnice i bio spreman zaigrati protiv Rivera. Ipak, pet minuta prije planiranog početka, ipak je došlo do konačne odgode utakmice za nedjelju. Razlog tome su pojačani neredi na ulicama Buenos Airesa ispred stadiona El Monumental, gdje je argentinska policija izgrednike morala tjerati gumenim mecima.