Kaotična UFC 232 press konferencija, White i Jones izviždani kao nikada do sada

UFC je jučer održao press konferenciju pred održavanje UFC 232 eventa, na koju su doveli sudionike i sudionice dvije glavne borbe. U dvoranu u Los Angelesu pustili su i fanove, što možda i nije bila pametna odluka, budući da su Dana White i Jon Jones izviždani kao nikad do sada, prenosi fightsite hr.

Kao što se moglo i očekivati, press konferencija je više protekla u razgovoru oko doping pada i cijele situacije koja je događala oko toga, nego oko same borbe. Jones je više puta ponavljao kako su mu pronašli užasno malu količinu te se čini kako mu je “pinch of salt” postala najdraža izreka. Također je i više puta spomenuo pojam piktogram (zapravo je pikogram), pomoću kojega je pokušao minorizirati ono što mu je pronađeno.

“Drago mi je da vjeruješ kako je sve što sam postigao, kao i moje samopouzdanje, rezultat nečega što se jedva može vidjeti pod mikroskopom, a pronađeno je u mom tijelu”, rekao je Jones u jednom trenutku Gustafssonu. U početku reakcije na to nisu bile žestoke, ali svaki put kada je Jones to spomenuo, zvižduci i hukanje bili su sve glasniji. Gustafsson mu je potvrdio kako je tako, ali da mu to ovog puta ne bi trebalo pomoći.

Zvižduci za Whitea krenuli su nakon jednog novinarskog pitanja o tome hoće li borcima na neki način biti kompenzirano to što se sada moraju boriti u saveznoj državi gdje će dio njihovih primanja otići na poreze i medicinske troškove, kakvih u Vegasu ne bi bilo.

“Tko će platiti moje troškove, tko će meni kompenzirati?”, drsko je odgovorio predsjednik UFC-a, nakon čega je do kraja press konferencije cijelu dvoranu okrenuo protiv sebe. Dodao je još: “Tako je kako je, sve nas košta. Na njima je bilo da to prihvate ili da se uopće ne bore.”

Jon Jones je izgledao očajno. O borbi kao da nije bio spreman niti govoriti, svaki put se vraćao na zrnce soli podijeljeno na 48 milijuna dijelova, piktogram i mikroskopsku veličinu. Konstantno je pokušavao opravdati sebe, kao i odluku da se može boriti u Kaliforniji.

Ariel Helwani pokušao je Danu Whitea pitati o novim testovima, no White je odbijao dati konkretne odgovore, odnosno Helwania je uputio na ugovaranje intervjua s Jeffom Nowitzkim.

Na press konferenciji su bile Cris Cyborg i Amanda Nunes, no njih dvije baš i nije imale previše prostora za išta izjaviti.