Karamarko najavio pokretanje postupka opoziva Oreškovića

Predsjednik HDZ-a i prvi potpredsjednik Hrvatske vlade Tomislav Karamarko kazao je na konferenciji za novinare u utorak da HDZ pokreće postupak opoziva premijera: “Neko vrijeme je izgubljeno, ali još ga ima za ozbiljnu opciju. Ne želim nikog napadati, ali mislim da situacija nije dobra, a u ovoj lakrdiji HDZ ne može dalje sudjelovati. Ako premijer traži da čelni ljudi dviju stranaka odstupe, onda tu nešto nije u redu. A prije toga nas je podržao. Mi pokrećemo ovaj postupak i smatramo da moramo biti odgovorni pred glasačima, javnosti i budućnošću”, kazao je Karamarko.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Tihomir Orešković rekao je kako je ovo bitka za Hrvatsku: “Čuo sam gospodina Karamarka i njegove izjave. Moja poruka je vrlo jasna – ja sam dobio u Hrvatskom saboru povjerenje i ne bojim se ponovno tražiti povjerenje u Hrvatskom saboru.”

Odgovarajući na pitanje o eventualnim prijevremenim izborima, Karamarko je kazao da je optimist, ali smatra da će se održavanjem izbora izgubiti puno vremena.