“Kauboji” prekinuli niz “Svetaca” unatoč rekordu Breesa

Dallas Cowboysi savladali su na svom terenu New Orleans Saintse rezultatom 13:10 u prvoj utakmici 13. kola NFL prvenstva, prenosi Sport klub.

“Sveci” su u Arlington došli sa statusom jedne od najboljih ekipa u ligi, koja je od prvog vikenda i poraza od Tampe vezala deset uzastopnih pobjeda.

Do 11. u nizu New Orleans nije došao, budući da im je malo što polazilo za rukom tijekom meča u kojem je vođa napada Saintsa Drew Breese ipak postao prvi quaterback u povijesti koji je bacio 30 touchdown dodavanja u 10. sezoni.

Brees je meč počeo negativnim rekordom od četiri neuspješna napada, budući da je ispred sebe imao dinamičnu obranu “Kauboja”, koja je vršila veliki pritisak i zaustavljala sve napade “Svetaca”.

Dallas je bio bolji i u svom napadu, pa je na poluvremenu vodio sa 13:0, nakon što je kicker Brett Maher pogodio dva puta field-gol sa 26 i 46 jardi, dok je touchdown postigao Ezekiel Elliott hvatanjem za 16 jardi.

New Orleans je u drugom dijelu igre uspio smanjiti rezultat, field-golom Wila Lutza sa 33 jarda i touchdownom Keitha Kirkwooda hvatanjem za 30 jardi, ali je rezultat ostao 13:10 za pobjedu Dallasa.