Koroman i Raguž sučelili mišljenja na Našoj TV

Kandidati za Hrvatski sabor u 11. izbornoj jedinici sučelili su mišljenja u emisiji Naše TV “Pod povećalom” u utorak. Ivana Ćubela ugostila je Željka Koromana s neovisne liste generala Željka Glasnovića i Željka Raguža s liste HDZ-a.

Raguž je u emisiji istaknuo da je general Glasnović podržavao prethodnu vlast u Federaciji BiH, tzv. “Platformu”:

“Željko Glasnović je 2012. bio prvi na listi potpisanih kojom se davala potpora tadašnjem predsjedniku Federacije BiH Živku Budimiru, koji je bio predstavnik Platforme u BiH. Dakle, dao je potporu ambiciji pojedinaca Hrvata koji nisu dobili demokratsku potporu hrvatskog naroda da ih predstavljaju, a koji su tako sudjelovali u realizaciji velikobošnjačke ideje u BiH. Ovaj put Glasnović je eksponent društva koje na istom konceptu želi oživjeti platformu u političkom životu BiH. Nama Hrvatima u BiH to je neprihvatljivo”, rekao je između ostalog Raguž.

Koroman je odgovorio da ne zna da je Glasnović, koji je prošle godine ušao u Hrvatski sabor na listi HDZ-a, ikad podupirao Platformu: “Siguran sam samo u jedno: u proteklih 25 godina imamo čvrsti savez s ‘platformašima’ koje naš narod ne vidi. Imamo one koji idu po mišljenje u Beograd, a ne u hrvatski narod. Božo Ljubić u Tomislavgradu danas kaže da ovo nije vrijeme ratnika i generala. Znam da to za njega nije bilo ni tijekom devedesetih godina. Ovaj put, u drugom poluvremenu Domovinskog rata, imamo egzodus Hrvata iz BiH, i to ‘trbuhom za kruhom’. Prirodni resursi hrvatskog naroda rezervirani su za 2-3 posto podobnika i u BiH i u Hrvatskoj.”

Prijevremeni izbori za Hrvatski sabor u 11. izbornoj jedinici bit će održani 10. i 11. rujna. Najveći broj hrvatskih državljana koji imaju prebivalište izvan Hrvatske glasovat će u BiH, u Banja Luci, Mostaru, Sarajevu i Tuzli. Kao i na prošlim izborima, izabrat će tri zastupnika.

Cijelo sučeljavanje pogledajte u videoprilogu.