Krajem listopada u Mostaru konferencija o tehnologijama i ugradnji otvora

Sfera 2017: Tehnologija i ugradnja otvora; naziv je četvrte dvodnevne konferencije u organizaciji tvrtke Sfera d.o.o. Mostar koja se održava 25. i 26. listopada u Mostaru. Konferencija će se baviti osnovnim elementima građenog prostora – arhitektonskim otvorima. Preispitivat će se znanost, odnosno tehnološka dostignuća i profesionalna opredjeljenja u kontekstu proizvodnje, primjene i oblikovanja arhitektonskih ili građevinskih otvora.

Cilj diskusije koja spaja pogled na prošlost, sadašnja dostignuća i buduće vizije o ovim arhitektonskim elementima je razmjena znanja i iskustva u različitim oblastima inženjerstva, kao i otvaranje mogućnosti uspostavljanja međunarodne i domaće suradnje. Konferencija se sastoji iz dva dijela – prezentacije naučnih i stručnih radova u prvom dijelu, i prezentacije suvremenih tehnologija i proizvoda u domenu proizvodnje i dizajna prozora i vrata, u drugom dijelu konferencije.

Konferencija se organizira u suradnji s Građevinskim fakultetom Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru, te Arhitektonskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, a uz podršku Federalnog ministarstva prostornog uređenja, Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke, Asocijacije arhitekata u BiH, te Vanjskotrgovinske komore BiH. Generalni sponzor konferencije je tvrtka Feal.

Sponzori konferencije su: Alukönigstal, Ko-glas, Kristal Vitez, Grad-Exoprt, te Niče d.o.o.

Partneri i izlagači konferencije su: Profine, Staklorad, Termoglas, Pavković Paneli, Rehau, Velux, Veka, Inoutic, Zalmo, Sika, Euro-Roal, Llumar, te tvrtka MEN.

Medijski pokrovitelj konferencije je Naša TV.