Ksenija Prohaska na Mostarskom proljeću

U sklopu Mostarskog proljeća 2017. – XIX. dana Matice hrvatske, u subotu, 29. travnja u 20 sati, u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača, bit će priređena dramsko-glazbena večer “Gracias a la Vida”, večer španjolske, meksičke i južnoameričke glazbe i poezije, u izvedbi poznate dramske umjetnice iz Splita Ksenije Prohaske.

Ova glazbeno-poetska večer inspirirana je poezijom triju dobitnika Nobelove nagrade u Latinskoj Americi – Gabriela Garcije Marqueza, Pabla Nerude i Gabriele Mistral te Frederica Garcije Lorce.

Djela ovih velikana književnosti prožimaju najslavnije melodije Španjolske, Meksika i Latinske Amerike – Besame Mucho, La Paloma, Cielito Lindo, Gracias a La Vida, a skladbe slavne Marie Dolores Pradere čine glazbeni dio ove večeri.

Dva glazbenika koji prate vokal su Ivan Božičević na glasoviru i Miro Alduk na gitari.

Božičević je pijanist i skladatelj koji je na svjetskoj razini dobio brojne nagrade te je ujedno i aranžer glazbenog dijela.

Ulaznica je 10 KM, a može se kupiti na infopultu Mepas Malla ili sat prije početka predstave u Kosači, priopćeno je iz Matice hrvatske Mostar.