Kujundžić najavio pomoć SKB Mostar i bolju suradnju

Hrvatski ministar zdravstva Milan Kujundžić u ponedjeljak je službeno posjetio Sveučilišnu kliničku bolnicu i Medicinski fakultet u Mostaru. Sastao s ravnateljem SKB-a Antom Kvesićem, federalnim ministrom zdravstva Vjekoslavom Mandićem, rektoricom Sveučilišta u Mostaru Ljerkom Ostojić te dekanom Medicinskog fakulteta u Mostaru Milenkom Bevandom.

Uz podršku premijera Andreja Plenkovića, hrvatski ministar zdravstva ponudio je pomoć u rješavanju financijskih problema, problema sa specijalizacijom i transplantacijom s kojima se susreće SKB Mostar.

“Specijalizanti SKB-a i drugih ustanova imaju problema s nostrifikacijom, dobivanjem licence kako bi dio specijalizacije odradili u bolnicama u Hrvatskoj. Razgovarali smo i o uklanjanju prepreka za obavljanje transplantacija organa u Hrvatskoj, kako bi Hrvati iz BiH nesmetano mogli obavljati te zahvate u bolnicama u Hrvatskoj. Nadam se da ćemo u BiH i potaknuti ljude na darivanje organa kako bi pomogli drugima kojima su organi potrebni”, rekao je Kujundžić.

Kujundžić je istaknuo kako već poduzima određene mjere po tom pitanju jer mu je taj problem poznat od ranije.

U SKB-u Mostar izrazili su nadu kako će Kujundžić u okviru svojih mogućnosti pomoći u rješavanju problema s kojima se susreću budući da već 15 godina predaje kao profesor na medicinskom fakultetu, zbog čega je s cjelokupnom situacijom dovoljno upoznat.