U Kupresu se grade novi sportski tereni

U Kupresu je u srijedu, 17.svibnja načelnik Općine Milan Raštegorac Komo potpisao ugovor sa Sportskim rekreacijskim centrom Adria-ski o kupovini zemljišta na kojemu će se graditi šest velikih nogometnih igrališta, te rukometni, košarkaški i teniski tereni. Osim toga, bit će i prateći objekti koji su neophodni za pružanje kvalitetne usluge profesionalnim nogometnim klubovima koji bi dolazili na Kupres na pripreme.
“Cilj je Kupres i njegove ljepote staviti na turističku kartu i u ljetnim mjesecima, a izgradnjom terena omogućiti profesionalnim nogometnim klubovima pripreme i kvalitetnu uslugu, što u konačnici znači i nova radna mjesta i ostanak mladih na rodnoj grudi”, poručio je Milan Raštegorac Komo, načelnik Općine Kupres.
Na ovom projektu radi se više od 6 godina.
“Nakon potpisivanja ovog ugovora, ja se nadam kako ćemo za mjesec dana početi s radovima. Tako bi već iduće godine imali dva ili tri velika nogometna igrališta završena. Već u ovoj fazi izgradnje zaposlit će se najmanje četiri osobe, poručio je vlasnik sportsko-rekreativnog centra Adria-ski Zvonko Bagarić
Cijeli projekt sportsko-rekreativnog centra koštat će oko 10 milijuna KM. Završtetak radova ovog centra planiran je za tri do četiri godine.