Kvesić: “Bebe nisu mogle preživjeti zbog više dijagnoza, a ne bakterije”

Povodom smrtnih slučajeva triju beba u manje od mjesec dana u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, za koje se u medijima tvrdilo da im je uzrok bakterija u neonatalnom odjelu SKB-a, za objašnjenje smo pitali i ravnatelja bolnice Antu Kvesića.

“Svaka od tri bebe, koje su rođene prerano, imala je pet ili šest dijagnoza zbog kojih nisu mogle preživjeti. Ne postoji epidemija bakterije klebsiella pneumonia u bolnici”, rekao nam je Kvesić.

Ravnatelj je najavio izgradnju nove zgrade Odjela neonatologije. Nada se da će ona biti gotova za manje od dvije godine.

“Zgrada je apsolutna neuvjetna. Zbog toga smo napravili projekt za koji tražimo novac. Nadamo se da ćemo dobiti novac od saudijskog fonda za novu zgradu pedijatrije. Uvjeti u kojima se radi gotovo se mogu nazvati ratnima. Nadam se da ćemo za mjesec dana dobiti kredit i da ćemo do nove godine provesti natječaj. Trebat će nam godinu do godinu i pol kako bismo je izgradili. Već bismo krenuli s tom pričom da nije bilo tehničkih poteškoća. Saudijski fond je mijenjao svoje vijeće i zato se ta priča otegnula. Napravit ćemo novu pedijatriju, to je jedino rješenje”, dodao je Kvesić.

Opširnije u Dnevniku u 19 sati.