Las Vegas domaćin drugog ”Balkan Soccer Campa”

Drugi nogometni kamp ”Balkan Soccer Camp” koji ima za cilj da na jednom mjestu okupi sve bosanskohercegovačke talente koji će pred eminentnim sportskim trenerima, skautima i menadžerima pokazati svoje nogometno znanje, bit će održan od 18. do 21. studenog u Las Vegasu.

Na kampu koji organizuje ”US Soccer Education” iz Denvera, bit će izabrane i selekcije bosanskohercegovačke dijaspore iz SAD-a (U80/U21+) koje će nastupiti na internacionalnom turniru u Denveru krajem svibnja sljedeće godine, priopćeno je iz BHDINFODESK-a.

Direktor US Soccer Educationa Murat Alibašić istaknuo je da će kamp poslužiti za formiranje selekcija bh. dijaspore uzrasta od 8 do 21 godine, koje će nastupiti na internacionalnom turniru u Denveru 25. svibnja iduće godine, a na kojem će nastupiti odgovarajuće selekcije Meksika, Rusije i domaćina SAD-a.

– Kamp će poslužiti za odabir talentiranih igrača koji su sazreli za profesionalnu razinu u nekoj od balkanskih liga. Već smo osigurali besplatnu desetodnevnu probu za najtalentiranije nogometše u timovima iz naše domovine i regije – rekao je Alibašić.

Novina na ovom kampu je što će svoje mjesto prvi put naći i djevojke jer je u Americi ženski nogomet jako popularan.

Pored Alibašića, na kampu će raditi treneri Nedžad Dervišević i Edin Buro koji će voditi treninge najmlađih selekcija (U8-U14), a nešto starije nogometaše (U15/U18) vodit će bivši nogometaš i donedavni skaut FK Sarajeva Semjon Milošević.

Selekcije U-19 i starije trenirat će i za profesionalne probe odabirati bivši nogometaši Sarajeva Nenad Vidaković i Nedim Runda. Sa golmanima će raditi golmanska legenda Slobodan Janjuš, dok će brigu o djevojkama voditi trener Erick Frenc.

– Zadatak svih nas bit će da na ovom kampu pronađemo i potencijalne bh. reprezentativce i predložimo ih Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine – zaključio je Alibašić.

Izvor: FENA