Lavine se sručile na hotel u Njemačkoj i kuću u Austriji, ekstremna zima ubila 26 ljudi u Europi

Prema novim informacijama koje objavljuju njemački i austrijski mediji, opasnost od lavina je i dalje iznimno visoka. Dosad je poginulo najmanje 26 osoba.

Sinoć oko 21:30 lavina se sručila na kuću koja se nalazi uz šumski put na području austrijskog Vorarlberga. Šumski put je zatrpan, a čini se kako kuća nije oštećena. Srećom, nitko nije ozlijeđen.

Kako piše ORF, stanari kuće uočili su da im se približava lavina te su pobjegli iz nje. No policija će više informacija o tome dati tijekom jutra.

U noći s nedjelje na ponedjeljak lavina se sručila i na hotel u njemačkom Balderschwangu. Srećom, kako javljaju lokalni mediji pozivajući se na informacije koje su dobili iz hotela, ni tu nema ozlijeđenih. Jednoj osobi je pozlilo, vjerojatno od šoka.

Kako piše br.de, u hotelu, koji je sada s jedne strane zatrpan hrpom snijega, bili su spremni na moguću lavinu i još od jučer svi vanjski sadržaji hotela bili su zatvoreni, a sauna i wellness centar također, prenosi Index.

Oko tisuće stanovnika i stanara u tom je mjestu zarobljeno već danima. Lavina je zatrpala cestu kojom se može doći do ovog popularnog skijališta.

Lavina visoka oko osam metara i široka 20 metara zatvorila je lokalnu cestu u Inzellu.
Marktschellenberg je također pogođen, lavina je oštetila lokalnu gostionicu, a ljudskih žrtava srećom nije bilo.

Kako je jučer objavio Associated Press, ekstremni zimski uvjeti – goleme količine snijega i iznimno niske temperature – tijekom posljednjih su tjedan dana diljem Europe odnijeli ukupno 26 života.

Sedmogodišnje dijete poginulo je nakon što je na njega palo stablo u Njemačkoj, 16-godišnjak je preminuo u lavini u Austriji i 27-godišnji muškarac poginuo je u lavini u Slovačkoj.

Lavine su ubile i mladu Šveđanku te trojicu skijaša iz Finske u Norveškoj u gradu Tromsø.

U Austriji je tijekom proteklih tjedan dana pala rekordna količina snijega, a nove goleme količine, i do dva metra novog snijega, najavljuju se tijekom sljedeća tri dana.