Središnji skup zahvale hrvatskim braniteljima održan u Počitelju

Manifestacija “Lipanjske zore hrvatske Hercegovine” nastavlja s obilježavanjem u naseljima općine Čapljina. Nakon obljetnice Postrojbe za posebne namjene Ludvig Pavlović na Trgu hrvatske slobode, nazočni su u utorak braniteljima odali počast u Ševaš Njivama i Počitelju. Veliki broj članova raznih braniteljskih udruga, pripadnici zakonodavne i izvršne vlasti te građani iz brojnih susjednih općina došli su u Počitelj kako bi bili dio Središnjeg skupa zahvale hrvatskim braniteljima.

“Veseli me da ima jako puno mladih ljudi. Poanta cijele ove svečanosti je da što više mladih dođe i čuje od onih koji su bili sudionici tih događaja pravu istinu jer istinu u bosansko-hercegovačkim medijima o ovim događajima često se ne može čuti”, komentirao je dr. Smiljan Vidić, načelnik Općine Čapljina.

Oliver Soldo, ministar branitelja HNŽ-a, zapitao se znaju li mlađi kakva je žrtva podnesena za slobodu hrvatskog naroda i svih koji žele mirno živjeti u dolini Neretve: “Mislim da svi, pogotovo institucije, moramo napraviti iskorak na upoznavanju mladih i osvjetljavanju ovih akcija na znanstveni način.”

Za poginule su položeni vijenci, a prethodno je služena i sveta misa. Branitelji iz Domovinskog rata žele apelirati na vlast da se pobrinu za, kako kažu, ostatak njih koji je još uvijek živ: “Kroz institucije vlasti našim braniteljima se daje malo značaja. Uvijek se gube neka prava, vrše se revizije… Branitelji su uvijek na marginama”, izjavio je Ivan Puljić iz Udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Do kraja mjeseca u okviru programa obilježavanja Lipanjskih zora očekuje se veliki broj događaja. Primjerice, obilježit će se dan Škole Lipanjske zore u Višićima te će igrati šahovski i rukometni turniri. Manifestacija obilježavanja Lipanjskih zora trajat će do subote, 25. lipnja.