Livanjska bolnica dobila Odjel za patohistologiju i citologiju

Županijska bolnica “Dr. fra. Mihovil Sučić” u Livnu za 123. rođendan dobila je vrijedan poklon. U prostorijama ove ustanove u petak je svečano otvoren laboratorij za patohistologiju i citologiju.

Ravnatelj županijske bolnice naglasio je kako je ovo novi prostor i novi odjel u bolnici i da se godinama priželjkivao ovakav laboratorij koji će pružati usluge i bolnici i domovima zdravlja te privatnim zdravstvenim ustanovama na području Hercegbosanske županije.

U novootvorenom laboratoriju vrlo brzo će se ustanovljavati dijagnoza nekih bolesti pacijenata i vodit će ga patolog dr. Dragana Karan-Križanac iz bolnice u Mostaru. Zahvalio je Vladi Hercegbosanske županije na pomoći najavivši novi projekt na Okulističkom odjelu Županijske bolnice na kojem će se u dogledno vrijeme moći obavljati određene operacije.

Zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Borjana Krišto, rekla je da se ovim podiže kvaliteta života u Hercebosanskoj županiji i da će se i dalje podupirati i pomagati projekti iz oblasti zdravstva i potrebe županijske bolnice.

Investicija s opremom vrijedna je 300.000 KM. Usporedbe radi, toliki iznos je prošle godine plaćen za dijagnostiku određnih bolesti pacijenata s područja županije u drugim zdravstvenim ustanovama u Bosni i Hercegovini.

Opširnije u Dnevniku u 19 sati.