Ljubuški: Donesen antikorupcijski plan

Korupcija je u ponedjeljak u Ljubuškom izazvala burnu raspravu među vijećnicima, ali i ravnateljima osnovnih i srednjih škola koji su dostavili vijećnicima informacije o radu svojih škola. Kako bi se spriječila korupcija u općini i lakše dobila sredstva za projekte od različitih donatora, usvojen je i Antikorupcijski dokument.

Primjedbe pojedinih vijećnika su bile na zapošljavanje djelatnika u Srednjoj strukovnoj školi Ruđera Boškovića. Ravnatelj ove škole je istaknuo kako je natječajna procedura zakonski provedena, dok pojedini vijećnici ne misle tako.

Načelnik je poručio kako je stanje u općini bolje u odnosu na prethodne godine. No, odlazak obitelji preko granice zahvatio je cijelu BiH, pa ni Ljubuški nije iznimka. Primjerice, osnovna škola u Vitini ima 50 učenika manje u odnosu na prošlu godinu.

Akcijski plan za borbu protiv korupcije Općine Ljubuški od 2017. do 2021. trebao bi poboljšati rad općinskih struktura i lokalne zajednice. No, usvajanje takvog plana nisu svi pozdravili.

Iako su četiri vijećnika bila protiv donošenja ovog dokumenta, on je ipak usvojen većinom glasova. Trebao bi se početi primjenjivati ove godine.