Ljubuški: Uhićeno 11 migranta koji su taksijem došli iz Mostara

Policijski službenici Policijske uprave (PU) Ljubuški tijekom vikenda su u dva navrata na južnom području te općine zatekli jedanaest migranata pod sumnjom za vršenje kaznenog djela “krijumčarenje ljudi”. Naime, policijski službenici PU Ljubuški su postupajući po zavedenoj operativnoj akcije “Migrant” koja se provodi na području ŽZH zavedena od strane Uprave policije, Ministarstva unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke (MUP ŽZH), dana 24 i 26. kolovoza 2018. godine pronašli jedanaest državljana Islamske Republike Iran, koji su na ovo područje prevezeni taxi vozilima iz Mostara, priopćeno je iz Uprave policije MUP-a ŽZH.

Većina stranih državljana nije imala potvrdu o iskazanoj namjeri podnošenja zahtjeva za azil te su predati Službi za poslove sa strancima BiH, Terenskom uredu Ljubuški na daljnje postupanje. U priopćenju navode da je nad vozačima taxi vozila provedena kriminalistička obrada o čemu je izvješten dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH, a tužiteljstvu će biti dostavljeno odgovarajuće izvješće.

Također, u petak je u cilju borbe protiv krijumčarenja ljudi na području Ljubuškog izvršen je pretraga obiteljske kuće i drugih prostorija od strane policijskih službenika Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uz asistenciju policijskih službenika, Uprave policije, MUP-a ŽZH kom prilikom je pet osoba lišeno slobode od čega su četiri državljanina Kosova i jedna s područja općine Ljubuški, priopćeno je iz MUP-a ŽZH.