U Ljubuškom predstavljeno troknjižje o Praljku

Nakon Širokog Brijega, jučer je u Ljubuškom u Gradskoj vijećnici predstavljeno troknjižje o preminulom generalu Slobodanu Praljku. Autori knjiga predstavili su osobna iskustva s generalom Praljkom te su istaknuli njegovu ljudsku i profesionalnu veličinu.
Autori knjige Miroslav Međimorac i akademik Josip Pečarić su i prijatelji generala Praljka. Oni su pripremali knjigu u njegovu čast s nadom da će mu je pokloniti kad iziđe iz Haškog zatvora. Ali se dogodio čin Praljkovog samožrtvovanja za hrvatski narod i ispijanje otrova, što se odrazilo i na smjer pisanja ove knjige.

“Svi smo vjerovali da je Praljak nakon briljantne obrane zaslužio slobodu. Naravno da je onaj trenutak kad je sebe podario bio zapravo krik, jedno upozorenje svima nama da se ne dozvoli da i dalje živimo u laži i u političkim manipulacijama”, poručio je autor knjige Miroslav Međimorac.

“U toj prvoj knjizi prikupljeno je sve ono što smo nas dvojica radili za Praljka tijekom godina. Između ostalog, u knjizi se nalazi i peticija koju je jako puno ljudi potpisalo kao i Vijeće sigurnosti UN-a za Praljka i njegove prijatelje koji su bili osuđeni. U knjizi se nalazi i jedno moje pismo hrvatskim vlastima u kojima se predlagalo da Praljak dobije Nobelovu nagradu za mir za sve sto je uradio”, poručio je akademik Josip Pečarić.

O velikima zaslugama generala Praljka u obrani Republike Hrvatske te u očuvanju opstojnosti hrvatskoga naroda u BiH govore i preostale dvije knjige, General Praljak II. – U obrani hrvatskog naroda” i “General Praljak III. – S prijezirom odbacujemo Vašu presudu.

Osim autora, knjigu je predstavio i profesor Marko Tokić. U glazbenom dijelu programa nastupili su učenici Glazbene škole Ljubuški. Nakon Širokog Brijega i Ljubuškog, promocija troknjižja večeras će se održati u Mostaru. Autori poručuju kako je samo jedan cilj – iznijeti i obraniti istinu.