Londonski aerodrom zatvoren nakon što je pronađena bomba iz Drugog svjetskog rata

Aerodrom London City Airport je zatvoren nakon što je u blizini rijeke Temze pronađena bomba iz Drugog svjetskog rata, javlja BBC.
Aerodrom će biti zatvoren tijekom cijelog dana, a svi letovi su otkazani. Ovo se odnosi na 16.000 putnika koji su bukirali letove s ovog aerodroma.

Bomba je pronađena u pristaništu George V tijekom priprema za radove na aerodromu koji se nalazi u istočnom Londonu. Aerodrom je zatvoren u nedjelju u 22:00, a policija zajedno s kraljevskom mornaricom radi na njezinom uklanjanju.

Putnici su obaviješteni da ne dolaze na aerodrom jer je terminal zatvoren.

Policija je uspostavila zonu od 214 metara oko bombe, a obavljena je i evakuacija. British Airways, Flybe, CityJet, KLM i Lufthansa su kompanije koje koriste ovaj aerodrom za domaće i europske letove.

Policija je zatvorila pojedine ulice te savjetuje vozačima da izbjegavaju ovaj dio grada. Željeznička linija u blizini aerodroma je također zatvorena.

Bomba je pronađena tijekom priprema za renoviranje aerodroma u koje će biti uloženo 400 miliona funti. Cilj je da aerodrom do 2025. godine primi dodatna dva milijuna putnika te 30.000 dodatnih letova godišnje.