Mandžukić oduševio Talijane: Ne želi povišicu u novom ugovoru s Juventusom

Mario Mandžukić ušao je u 33. godinu, ali igra “kao mladić”.

Četvrtu sezonu u Juventusu počeo je s dva ključna gola i jednom asistencijom u prva tri kola Serie A i tako potpuno zasjenio Cristiana Ronalda, novo pojačanje Juvea.

Zato su jučer talijanski mediji pisali kako će Juventus, oduševljen igrama najboljeg “napadača-braniča”, Mandžukiću produljenje aktualnog ugovora koji vrijedi do 2020. kako bi ga zadržao do kraja karijere.

Mandžukić je u Juventus došao prije tri godine iz Atletica, uz odštetu od 20 milijuna eura.

Među 36 golova do sada za Juventus postigao je i tri od posljednja četiri Juveova protiv prvaka Europe Reala, ali koliko god to ili njegov golgeterski ulazak u ovu sezonu bilo važno, on Juventusu znači daleko više od zgoditaka.

Navijači ga obožavaju zbog ratničkog duha, neiscrpne borbenosti i zato što je pojam požrtvovnosti za klub. Ništa mu nije teško; biti prekomandiran s napadača na krilo, pa od tamo u obranu ili pak na klupu.

Igra bolestan i ozlijeđen, nezaliječen i krvav i Juventus si ne može dopustiti da izgubiti takvog simbola.

Zato mu se prema pisanju Talijana sprema ponuditi produljenje postujećeg ugovora do 2021. godine te povišicu plaće sa četiri na pet milijuna eura godišnjice.

Ali, danas iz Italije dolaze nove vijesti o tome kako je Mandžukić očarao poslodavce i Juventine. Naime, prema navodima talijanskih medija, on pristaje na produljenje ugovora s Juveom, ali ne želi povećanje plaće, prenosi Index.