Marijanski zavjet za Domovinu u obilasku Hercegovine

Hodočasnici Marijanskog zavjeta za Domovinu, predvođeni paterom Ikom Mandurićem, koji već deseti tjedan hodom i molitvom na čast Blažene Djevice Marije obilaze sva veća marijanska svetišta, u srijedu su stigli i do Širokog Brijega gdje su nazočili svetom misnom slavlju. Marijanski zavjet za Domovinu hodočašće je koje se održava drugu godinu zaredom, a pokrenut je u suradnji mladih i branitelja.

Visoki pokrovitelj projekta je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, dok je suorganizator samog projekta Ministarstvo branitelja RH.

“Hodočastimo marijanskim svetištima diljem domovine. Utječemo se Gospinom zagovoru kako bi Hrvatska postala ono što ovaj narod zaslužuje, da nas Gospodin oslobodi svih zala koja su se nakupila tijekom naše višestoljetne povijesti, osobito onih iz prošlog stoljeća. U Domovinskom ratu dogodilo se čudo, nastala je slobodna Hrvatska molitvom i žrtvom naših branitelja. Međutim, Hrvatska nije slobodna iznutra i potrebne su nove žrtve, nove molitve, novi pothvati, nova herojstva. Marijanskim hodočašćima mladi i branitelji obvezuju se da će za života posjetiti ta marijanska svetišta, put diljem Hrvatske dug 1700 kilometara”, izjavio je za Našu TV pater Ike Mandurić.