Marin Čilić izborio 2. kolo na US Openu

Marin Čilić, 7. igrač svijeta, izborio je drugo kolo na posljednjem Grand Slamu sezone. Najbolji hrvatski tenisač pobijedio je Amerikanca Tennysa Sandgrena (105. s ATP liste) sa 6:4, 6:3, 3:6, 6:3.

Međugorac je odlično igrao u prva dva seta. Već na početku je oduzeo servis suparniku i poveo s 3:1, ali kada je servirao za prvi set Amerikanac je vratio ‘break’ (5:4). U sljedećem gemu Marin je ponovno pritisnuo Tennysa i ponovno mu oduzeo servis, iskoristio je prvu od dvije prilike za prvi set.

Čilić je početkom drugog seta izgubio servis, ali je uzvratio u sljedećem gemu. Nakon što je osvojio svoj servis Marin je ponovno napravio ‘break’ i poveo s 3:1. Do kraja seta oba su tenisača zadržala svoj servis.

Najbolji hrvatski tenisač imao je problema na početku trećeg seta kada je izgubio svoj servis. Amerikanac je zadržao prednost i osvojio set sa 6:3. Problemi su se nastavili u četvrtom setu. Marin je kod 1:1 spasio jednu ‘break’ priliku, a već u sljedećem gemu mogao oduzeti servis suparniku, ali se Amerikanac izvukao.

U osmom gemu Marin je ponovno pritisnuo i nakon velike borbe uspio je iskoristiti četvrtu ‘break’ priliku. Naš je tenisač završio meč sa 6:3. U 2. kolu Marin Čilić igra protiv pobjednika susreta Alexander Zverev – Darian King.

Izvor: Večernji.ba