Marja Čolak za Našu TV: Portal “Direktno” se afirmirao kao jedan od najrelevantnijih medija u Hrvatskoj

Glavna urednica portala Direktno Marja Čolak govorila nam je na temu hrvatskih portala, koje i hrvatski narod u Hercegovini pažljivo prati. Otkrila je, također, neke detalje o vlastitom profesionalnom putu.

Čolak je, između ostaloga ispričala kako je portal Direktno nastao prije tri godine, da bi se u tri godine prometnuo u jedan od vodećih portala u Republici Hrvatskoj.

”Uspjeli smo se afirmirati kao jedan od najrelevantnijih medija u Hrvatskoj. Kad slušam mnoge sugovornike i čitatelje oni kažu da nas imaju na mobitelima i da nas uz eventualno još dva tri portala prate svako jutro”, rekla je Čolak.

Na upit o formuli za uspjeh, Čolak je konstatirala kako su važni i izgled i sadržaj portala, ali da je sadržaj najvažniji.

”Sadržaj koji mi nudimo je različit u odnosu na većinu mainstream medija, iako ne volim koristiti tu formulaciju. Dio javnosti će Direktno protumačiti kao mainstream, dio će ga protumačiti na način kao da je desni, tradicionalni ili konzervativniji portal. Ono što je za Direktno važno, a što su nam naši čitatelji i dio stručne javnosti priznali, je da mi na neki način predstavljamo glas tihe većine u Hrvatskoj”, napomenula je.

Istaknula je značaj renomiranih kolumnista, ali i novinara i urednika koji rade u sjeni. Otkrila je i kako je i sama završila u novinarstvu.

”Novinarstvo je na neki način bilo i logično, u mojoj obitelji i djed i otac su se bavili literalnim radom, doduše više kao književnici, nego kao novinari. Tako da ljubav prema jeziku i interes prema društvenim pojavama, događanjima, a i prema praćenju politike jer se u mom domu uvijek komentirala politika, novinarstvo čini logičnim slijedom”, rekla je Čolak, referiravši se na rad oca i djeda Dragana i Šime Vučetića.

Prisjetila se i svojih radijskih dana.

”Radio je jedan prekrasan topli medij koji je možda i najbliži slušatelju, upravo zato što mu se voditelj obraća samo glasom. Kroz glas se mogu dobro razaznati emocije. Ja sam bila prvenstvo urednica, prezenterica i voditeljica vijesti u informativnom programu. Dobar dio vremena sam uređivala i kompletan programski sadržaj i mozaični, kulturni, zabavni, informativni, a jedan dio sam provela kao voditeljica vijesti uživo i taj dio mi je možda najdraži”, naglasila je Čolak.

Na upit o obiteljskoj poveznici s Ivanom Vučetićem, izumiteljem daktiloskopije, po kome ime nosi i Policijska akademija u Argentini, koju je nedavno posjetila predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, Čolak je pojasnila:

”Nosi ime po Ivanu Vučetiću izumitelju daktiloskopije, odnosne metode otkrivanja na temelju otiska prstiju. To je inače jedan od Vučetića koji je s Hvara, to je naša loza. Ja sam rođena djevojački Vučetić. Ivan Vučetić je bio je jedan od Vučetića s Hvara, koji je trbuhom za kruhom, kao mnogi drugi Hrvati krajem 19. stoljeća i početkom 20. stoljeća, otišao u Južnu Ameriku. Kriminalistički institut u Zagrebu nosi ime po njemu, a malo ljudi zna po čemu je on značajan.

Izvor: direktno.hr