Maskirani mališani u Ljubuškom

Za šarenilo na ljubuškim ulicama proteklog vikenda su se pobrinuli oni najmlađi. Naime, djeca iz ljubuških škola i vrtića otvorila su ovogodišnje karnevalske dane. Nakon kratkog mimohoda po gradu, karnevalska povorka stigla je u gradsku dvoranu, gdje su maskirani mališani izveli brojne recitacije i plesne točke.

Povorku je predvodio „Meštar od Karnevala“ zajedno sa svojim suradnicima iz „Karnevalskog društva Prolog. Iza njih slijedile su „Mažoretkinje Ljubuški“, zatim brojni školarci, djeca iz vrtića, te maleni plesači, maskirani u labudove, bolničare, bubamare, princeze.

Svoje umijeće najprije su pokazale ljubuške mažoretkinje, a nakon njih karnevalska princeza je pročitala svoju “Dičinju besidu”. Potom je podij prepušten Dječjem vrtiću “Leptirić”, čiji su mališani izveli svoju recitaciju koju su pripremili. Nakon njih, na pozornicu su stupila djeca iz Dječjeg vrtića Petar Pan iz Ljubuškog, koja su se za ovu priliku maskirala u miševe.

Uslijedio je nastup malenih “liječnika” iz Osnovne škole Tina Ujevića, dok je Dječji svijet Ljubuški s temom semafora izveo točku pod nazivom “Perlice – Maškare”. Pozornicu je potom preuzeo “Dječji vrtić Ljubuški čiji su mališani bili maskirani u bolničare, a svojom interpretacijom Labuđeg jezera iskazali su se maleni iz OŠ Ivane Brlić Mažuranić.

Dječji vrtić Bubamara izveo je nastup pod nazivom “Nije lako bubamarcu”, a djeca iz dječjeg vrtića “Jelenko” za ovu priliku su se prerušila u liječnike i medicinske sestre. Nakon njih nastupila su djeca iz Osnovne škole Marka Marulića prerušeni u duhove. Posljednji nastup pripao je plesnoj skupini Dance Factory čiji su mališani izveli dvije plesne točke.

Na samom kraju programa djeca su se družila s mađioničarom Vanjom, nakon čega je uslijedilo zajedničko fotografiranje te druženje uz švedski stol.