U matičnom klubu ponosni na Čilića i Dodiga

Nedjeljne mečeve u kojima su Marin Čilić u pojedinačnoj, a Ivan Dodig u konkurenciji parova osvojili naslove u Cincinnatiju, na turniru iz Masters serije, pratilo se budno u Teniskom klubu Međugorje kojeg je osnovao Dodigov stric Žarko.

“Marin je igrao fenomenalno. Nije lako pobijediti drugog svjetskog igrača poslije nekoliko poraza od istog. Marin je odigrao jedan od svojih najboljih mečeva uopće. Podignuo je nivo svoje igre i zasluženo slavio”, komentirao je Žarko Dodig za Našu TV pobjedu vodećeg hrvatskog igrača protiv Andyja Murraya, trenutačno drugog svjetskog reketa koji je nedavno obranio olimpijsko zlato.

Ivan Dodig i Brazilac Marcelo Melo drugi su put zaredom slavili na turniru iz Masters serije, četvrti put u karijeri: “Da mu je odgovorniji partner, osvojio bi 10-15 Grand Slam turnira. Ivan je po mojoj, ali i procjenama drugih stručnjaka, jedan od najboljih svjetskih igrača u parovima”, kritičan je Žarko Dodig.

Ivanov brat Željko, predsjednik kluba i glavni trener, svakodnevno obučava nove hercegovačke teniske nade: “Ivan i Marin su jedni od prvih polaznika ove škole i sada su uzor današnjim nadama. U akademiji imamo više od 20 juniora i profesionalnih igrača. Većina njih u kategorijama od 12 do 18 godina već su članovi državnih reprezentacija”, rekao je.