Medo od duvanjske slame

Braća Berislav i Radoslav Šoljić iz Lipe već se dugi niz godina, uz posao u šumariji, uspješno bave intenzivnim uzgojem stoke.

Modernu štalu su sagradili u svome rodnome selu Lipi, u Krivodolu, zaposlili svoje obitelji i ljude oko sebe, a da vrijedno i marljivo rade potvrđuju i parcele koje su iznajmili od privatnih vlasnika, između Mandina Sela i Lipe, uredili ih prema propisima agronomske struke, zasijali kukuruzom sada naraslim kao u ravnoj Slavoniji, i žitom, koje je eto sve donedavno, do vrševine, bilo na ovim parcelama.

Žito je ovršeno i spremljeno u skladištima, uskoro će se skidati i kukuruz i od njega praviti silaža, kao kvalitetna hrana za brojnu stoku, za koju je prikupljena i izbalirana slama koja se također vozi na farmu.

Kreativni i vrijedni ljudi uvijek teže nečemu boljem, pozitivnijem, tako da su ovih dana baš na ovome mjestu, modernim rječnikom rečeno, napravili pravi performans, ali onaj pozitivni, sagradivši od velikih okruglih slamnatih bala pravog pravcatog umiljatog medu pokraj kojega se svi vrlo rado fotografiraju, jer je pravi Teddy Bear, ali opet na duvanjski način originalno stvoren.

Ma, bravo za ideju i provedbu.

(Mandino Selo)