Međugorje na festivalu okupilo mlade iz 70 zemalja

27. međunarodni molitveni susret mladih odvija se u Međugorju pod geslom “Budite milosrdni”. Međugorje je spremno dočekalo vjernike iz 70 zemalja svijeta.

Vjernici ovog tjedna posjećuju Marijino svetište, gdje se mole, druže i traže duhovni mir. Zamisao o molitvenom susretu mladih rodila se 1988. godine u srcu jednog mladog hodočasnika iz Engleske koji je svoju ideju podijelio sa fra Slavkom Barbarićem.

Mnogi vjernici koji su i prije 27 godina bili na prvom susretu opet dolaze u Međugorje kako bi svjedočili svoj život koji su izgradili zahvaljujući ovom Marijinom svetištu.

Ovaj festival molitve, pjesme, plesa i svjedočanstava za mnoge je mjesto utjehe. Kako je ovo godina milosrđa, mnogi utjehu pronalaze i u ispovijedi, kao jedan od načina rasta na putu u kršćanskoj vjeri.

“Glavna odlika međugorskog festivala je intimnost. Mladi su zbliženi, a sveta misa i oltar su u središtu. Međutim, festival ne privlači samo mlade, nego ljude svih dobi. Mladi ovdje uče hodati kroz svijet koji je jako opasan”, rekao je za Našu TV fra Goran Azinović, kapelan u Župi Humac.

Kao najljepši dio ovog susreta okupljeni ističu večernje klanjanje, vrijeme kad svaki vjernik potiho kroz molitvu spominje svoje želje i zahvale.

Susret mladih traje do nedjelje, a svaki dan program je ispunjen jutarnjim svjedočanstvima i poslijepodnevnim molitvama.