Messi briljirao u pobjedi Barcelone nad Huescom

“LIONEL MESSI odigrao je utakmicu za u muzej” napisala je Marca oduševljena čarolijom koju je ovaj prosipao po terenu tijekom pobjede Barcelone nad Huescom 8:2 u trećem kolu La Lige.

Jedan od najboljih nogometaša svih vremena postigao je i namjestio po dva gola, a iz njegovog bogatog opusa na utakmici vrijedi izdvojiti tri situacije u kojima je dokazao nogometašku, ali i ljudsku veličinu.

U 16. minuti Rakitić mu dodaje loptu, a Messi iz ničega sam sebi stvara priliku i gol. Okružen protivničkim igračima s desne strane naglim ubrzavanjem se oslobađa pratnje. ali, načini na koji se riješio Luisinha posebno je impresivan. Lažnjakom, promjenom smjera bacio je čuvara na pod i onda zakucao loptu od vratnice u gol. Messi se u 52. minuti iskazao i fenomenalnom asistencijom. Opet je iz ničega stvorio pogodak, ali ovaj put dodavanjem. Jednim potezom, potkopavanjem lopte, prebacio je kompletnu obranu suparnika, a nakon što je on tako riješio šest igrača rivala, Rakitić iz voleja zabija za 5:2.

Gol za konačan rezultat u zadnjoj minuti postigao je Luis Suarez, ali Messijevom milošću. Sudac je pokazao na penal za Barcelonu, a loptu je uzeo Messi. Iako je kapetan, izvođač penala, a još jedan gol bi mu donio hat-trick, na zamolbi suigrača prepustio mu je izvođenje kaznenog udarca, pa je Suarez tako postigao gol.