Meteorolozi za vikend najavljuju snijeg

U Hercegovini jutros je pretežno oblačno vrijeme, a u Bosni pretežno vedro. Temperature zraka u 07.00 sati: Bjelašnica, Zenica -6; Doboj, Jajce -5; Ivan-sedlo, Tuzla -3; Sarajevo -2; Grude, Livno, Trebinje, Zvornik 0; Bijeljina 1; Brčko, Mostar, Široki Brijeg, Stolac 2; Bugojno 4; Gradačac 5; Neum, Sanski Most 6; Banja Luka 8 i Bihać 10 stupnjeva. Danas će na zapadu i jugozapadu Bosne i u većem dijelu Hercegovine prevladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme.
U ostatku zemlje bit će sunčano. Krajem dana ili u večernjim satima ponegdje u Hercegovini je moguća slaba kiša, a na jugozapadu Bosne kiša ili susnježica. Vjetar u Bosni slab do umjeren jugozapadni, a u Hercegovini slab istočni i sjeveroistočni. Krajem dana i u večernjim satima u Krajini se očekuju jaki udari juga. Dnevne temperature od 3 do 9, na jugu Hercegovine, sjeveru i sjeverozapadu Bosne do 12 stupnjeva.
U Bosni i Hercegovini će u petak biti pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima u Krajini i na jugozapadu Bosne se očekuje kiša i susnježica. U ostatku dana i u večernjima satima u Posavini s kišom, a u ostatku Bosne uglavnom sa susnježicom i snijegom. U Hercegovini padat će povremeno slaba kiša. Vjetar slab do umjeren u jutarnjim satima južni i jugoistočni, a u ostatku dana u skretanju na sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnje temperature od -2 do 4, na sjeverozapadu Bosne do 10, a u Hercegovini od 2 do 8, a dnevne od 2 do 8, na jugu od 7 do 12 stupnjeva.
U BiH će u subotu, 19. siječnja biti oblačno vrijeme. Na zapadu i sjeverozapadu Bosne bit će sa snijegom ili susnježicom. U Hercegovini povremeno sa slabom kišom. Temperature od -4 do 0, na jugu od 3 do 8, a dnevne od -2 do 4, na jugu od 6 do 11 stupnjeva.
U BiH će u nedjelju, 20. siječnja biti pretežno oblačno vrijeme s kišom u Hercegovini. U većem dijelu Bosne kiša ili snijeg se očekuje u jutarnjim satima. Dio prijepodneva slab snijeg je moguć još ponegdje u središnjim i istočnim područjima Bosne. Jutarnje temperature od -4 do 2, na jugu od 2 do 8, a dnevne od 0 do 6, na jugu od 6 do 12 stupnjeva.
U BiH će u ponedjeljak, 21. siječnja biti pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima kiša se očekuje u Hercegovini, a u Krajini, zapadu i jugozapadu Bosne snijeg. Jutarnje temperature od -5 do 0, na jugu od 2 do 7, a dnevne od -1 do 4, na jugu od 5 do 10 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.