MFF otvoren uz projekcije u kinu i na otvorenom

Širokobriješki Mediteran Film Festival otvoren je u srijedu 17. put. Publika u četiri dana ove godine ima priliku vidjeti 40 dugometražnih i kratkometražnih filmova, ozbiljnije i manje ozbiljnije tematike, a predviđene su i projekcije za najmlađe.

Za najbolja ostvarenja festivala natječe se po 11 dugometražnih i kratkometražnih filmova.

Filmovi se i ove godine prikazuju u Kinu Borak, ali i na otvorenom, na parkiralištu iza kina, gdje je postavljeno veliko platno, dok je u neposrednoj blizini prostor za druženje.

“U četiri dana prikazujemo 40 filmova. Vjerujemo da je to optimalna brojka jer ne želimo pretjerivati s brojem filmova. Pitanje je imamo li dovoljno publike za 100-150 filmova i gubimo li time kvalitetu. U Širokom Brijegu su gosti iz deset zemalja, SAD-a, Japana, Egipta, Kanade, Poljske, Španjolske, Hrvatske, Srbije i Slovenije. Iako u Širokom Brijegu nemamo infrastrukturu potrebnu za festival, svake godine nam je sve lakše organizirati ga. Ove godine imali smo 40 mladih koji su nam pomogli praktički izgraditi naselje u centru grada u kojem cijela Hercegovina može uživati. Idemo malim koracima, nismo pretenciozni, ali mislim da nitko ne dvoji da smo poslije Sarajevo Film Festivala najznačajniji filmski događaj u BiH”, izjavio je za Našu TV Robert Bubalo, glavni producent MFF-a.