Ministarstvo nagradilo najbolje učenike u BiH

Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti svečano je u ponedjeljak dodijelilo nagrade najboljim osnovnoškolcima i srednjoškolcima s područja cijele Bosne i Hercegovine za školsku 2015./ 2016. godinu.

54 najuspješnijih učenika i učenica srednjih i osnovnih škola iz svih županija BiH primilo je diplome i jednokratne novčane nagrade u izosu od 400 KM, odnosno 540 za srednjoškolce.

Na natječaj jedino nije bilo prijava iz Zapadnohercegovačke županije. Navodno nisu jasni kriteriji po kojima se biraju najbolji učenici, a tijekom prošlog tjedna pojavila se i sumnje kako su neki učenici i učenice na preliminarnim listama. Problem se navodno pojavio kod prijave učenika u Tuzli. Nitko se iz Tuzle nije pojavio na dodjeli nagrada.

Učenici koji su osvojili ovo priznanje ostvarili su ga postignutim uspjehom na federalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima iz različitih predmeta, volontiranjem u svim društveno korisnim aktivnostima, sudjelovanjem u izvannastavnim aktivnostima te primjerenim ponašanjem u školi.