Mladi se okupili na Ljetnoj NATO školi u Međugorju

Ide li Bosna i Hercegovina u NATO ili ne, dvojba je koju ne znaju razriješiti ni sami političari. A što znači biti član najjačeg vojnopolitičkog saveza na svijetu znaju sudionici druge ljetne Nato škole u Međugorju.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara izrazio je zadovoljstvo zanimanjem mladih za teme poput europskih i euroatlanskih integracija.

“Euroatlantske integracije osnovni su cilj svih naših politika. Drago mi je da se mladi zanimaju za te teme, a pored toga i da se međusobno upoznaju jer će sutra biti potrebna suradnja svih onih koji će biti sudionici ovih procesa”, rekao je Čavara tijekom posjeta školi u Međugorju.

NATO škola se održava u organizaciji Atlantskog vijeća BiH, a polaznici su studenti iz Bosne i Hercegovine, zemalja Europske unije te SAD-a.

Iako politička događanja u Bosni i Hercegovini u posljednje vrijeme ostavljaju dojam labavih odnosa, ohrabrujuće je što se misija NATO-a u zemlji dosta usmjerila na rad s mladim ljudima koji dijele mišljenje da bi ulaskom u NATO BiH imala trajni mir i svijetliju budućnost.