Mostar u blagdanskom duhu: Otvoren Advent u Mostaru

Paljenjem prve adventske svijeće na Rondou službeno je započelo adventsko vrijeme. Svečano je večeras otvoren 2. „Advent u Mostaru“, koji svojim programom želi upotpuniti blagdansko ozračje u gradu na Neretvi. Vrpcu su prerezale i adventska vrata otvorile Jelka Milićević, federalna ministrica financija te Zora Dujmović, federalna ministrica kulture i sporta.

„Advent u Mostaru se i ove godine potrudio vratiti blagdanski ugođaj u Mostar, a radosni duh želimo proširiti po cijelom gradu. Nadam se da ćemo se i ove godine družiti te u prijateljstvu i zajedništvu vratiti prave čari blagdanskog razdoblja, poručili su organizatori.

Mališanima su osmijehe na lica mamili likovi iz crtića, a sv. Nikola je na Advent došao bez Krampusa, jer su sva dječica bila dobra. Roditelji su uživali u glazbenim sposobnostima Vokalno instrumentalne skupine Otkrivenje, a za večernju zabavu bila je zadužena popularna grupa Sinergija, koja je rasplesala cijeli Advent.

„Imali smo priliku slušati i Hrvatsku glazbu Mostar, a mostarske mažoretkinje su svojim nastupom donijele radost, osmijeh i ples. Večerašnji osjećaj je bila i najbolja pozivnica ljudima dobre volje da do siječnja budu dio ove zimske, blagdanske čarolije“, dodali su organizatori.

Klizalište već nekoliko dana zabavlja sve ljubitelje zimskih radosti, a dan kasnije, u ponedjeljak, Advent će se otvoriti ujutro u deset sati, kada će prigodan glazbeni program zabavljati sve posjetitelje i prolaznike. U 16 sati maskote dolaze na Advent, a u 17.30 veseli Šeširko će s volonterima i animatorima praviti čizmice za sv. Nikolu. U 18 sati svi mališani će zaplesati u mini discu, a od 20 sati na Adventu će se predstaviti polaznici Mostar rock škole.

„Mostar je predivan grad, Advent ga čini još posebnijim. Mostar se i ove godine pridružuje najvećim europskim metropolama sa svojim adventskim slavljem. Blagdanski osmijeh, radost i bljesak u oku su tu, pored nas. Veselimo se zajedničkom druženju!“, stoji u priopćenju za javnost.

foto: bljesak.info